Vrijen of dansen

28 01 2008

Ooel-tattoo-del-tigre-015.jpgit zei een vriendin (die nogal bewoog in de muziekwereld): “Als je met iemand goed kan dansen, kan je er ook goed mee vrijen en andersom.”

Sedert gisteren (en misschien ook al wel langer) weet ik dat zoiets absolute onzin is. Manlief en ik kunnen absoluut niet goed samen … dansen. Na een dansinitiatie van Nicky en Wesley kwamen we al tot de ontdekking dat het moeizaam zou zijn. Tellen, mekaar instructies geven en nog eens tellen. Op elkaars tenen trappen, met de knieën manoeuvreren tot in het oneindige. en vooral veel lachen (gelukkig maar). Uiteindelijk genoten we van onze vriendjes die perfect salsa enzo kunnen dansen, keken we naar een hartveroverende Pieter Embrechts en Gabriel Rios en luisterden we naar de schitterende muzikanten van El Tattoo Del Tigre.

We kwamen tot de slotsom: Niks voor ons. Na de zoveelste trompetsolo leken alle liedjes op elkaar en was het eigenlijk vooral leuk om te zien welk effect dit op het publiek had. Koele, kalme Vlamingen/Belgen die na een aantal exotische, hete nummers de neiging krijgen om hun partner te strelen en te kussen alsof ze ganz allein in de Roma waren. Manlief en ik keken onze ogen uit terwijl we als een oudgetrouwd koppel hand in hand op de pluchen stoeltjes zaten. Wij zijn van de rock, wij houden van pop, wij zullen wel exotisch en heet zijn in onze eigen tijd.

Toch een heerlijke namiddag, al was het alleen al maar omdat ik mijn balkleedje mocht aandoen en mijn lakschoenen. Manlief zag er om op te vreten uit in zijn mooie bolletjeshemd. Het ecocafé was een mooie afsluiter. We sloten de keet (zoals gewoonlijk) en waren nog lang niet uitgepraat (ook zoals gewoonlijk).

Sommige vrienden doen deugd aan het hart en de ziel. Met sommige mensen zit je altijd op dezelfde golflengte, zelfs als je een andere mening hebt. Zelfs manlief werd er Tantierislyrisch van. J. & K., wat zien we ze toch graag. el-tattoo-del-tigre-034-1.jpg

Advertenties

Acties

Informatie

6 responses

28 01 2008
Menck

Shit; aan mij is in ieder geval geen groot danser verloren gegaan. Ik hoop dus van harte dat je vriendin effectief onzin uitkraamde. 😉

28 01 2008
Tantieris

@Menck: euh … ik kan uit eigen ervaring vertellen dat het absolute nonsens zijn. 🙂

29 01 2008
Karel Brits

Bij deze ben ik dan ook gerust gesteld. Ik ben een absolute ramp in bed … euh … op de dansvloer bedoel ik.

29 01 2008
Tantieris

🙂

4 02 2008
Gijs

Ik denk dat er een absolute kern van waarheid in de stelling zit. Maar daar moet je wel bij nuanceren dat het om iemand gaat die van nature goed kan dansen. Dus zonder dansles.

Iemand die van nature muziek kan uitdrukken in lichaamsbeweging beschikt over een grote controle over het eigen lichaam. Goede sex begint met het kennen van je eigen lichaam, en met die kennis het lichaam van je partner ontdekken. Iemand met een grote controle over zijn/haar eigen lichaam heeft dus een voorsprong.

5 02 2008
Tantieris

Idd Gijs, daar ga ik helemaal mee akkoord. Het is echter wel zo dat manlief en ik zeer goed kunnen dansen (ahum). Ik heb bijna 20 jaar gedanst op allerlei verschillende genres. Het is alleen dat het partnerdansen ons niet zo goed afgaat. En daar plaatste ik een grappige kanttekening bij.
Over de seks mag ik niks zeggen van manlief maar … euh… no problem hier. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: