Put it where the sun never shines …

29 01 2008

Chauvinisme is me vreemd. Zeker de laatste maanden is Belg/Vlaming zijn een goede grap in het buitenland. Toch vind ik dat we in één van de beste landen van Europa wonen. Zeker wat sociale zekerheid, werkloosheidsuitkeringen en andere financiële ondersteuningen betreft. Ik vind belastingen betalen dan ook wel normaal (als ze normaal zijn, natuurlijk).

Ik heb echter één zeer groot probleem. Ik verzamel namelijk boetes. Vorig jaar heb ik, als ik snel even tel, rond de 450 euro betaald. Zeker nu ik op dit moment toch heel wat minder verdien, is dat weggegooid geld. Ongeveer de helft daarvan is omdat ik veel te snel rijd. Niet dat ik 120 ga, waar er maar 50 mag gereden worden. Neen, het was een collectie van boetes van 50 euro (de minst zware, dus). Hardrijden is schandalig, ik geef het toe. Dus die boetes betaal ik dan ook zeer boetvaardig.

De andere helft heb ik besteed aan parkeren zonder ticket. Noem me onredelijk, noem me dwars maar ik vind het schandalig dat je moet betalen om ergens te mogen parkeren. De stad is toch van iedereen? De laatste jaren steek ik af en toe wel eens wat geld in een automaat. Het kost me allemaal te veel. Terwijl ik vroeger nog lachte: “Ach, als ik een boete van 12,5 euro moet betalen, is dat voor al die andere keren dat ik gratis parkeerde.” Ahum, gratis parkeren is er nergens meer bij.

Ok, als het een speciaal aangelegde parking is, mét toezicht, dan wil ik wel een centje bijdragen. Maar gewoon mijn auto plaatsen in de straat van Jan met de pet én daar dan nog voor moeten betalen… slik … ik heb er moeite mee. Zeker Antwerpen kan er wat van. Ooit betaalden we 12,5 euro om 4 uur te mogen parkeren. We hadden alles goed geregeld en toen werd zoonlief kotsmisselijk in de Quick. Letterlijk, dus. Tegen de tijd dat we alles hadden opgeruimd en onszelf terug hadden gefatsoeneerd, waren we 21 minuten te laat bij de wagen. Boete: 21,5 euro. Dat was een verdomd dure uitstap.

Nu spreekt de rechter in Oostende het vonnis uit dat parkeerbonnen door privéfirma’s onwettig zijn. Ik ga die mens kussen, ik ga gewoonweg mijn Valentijn in zijn prachtige stad doorbrengen.

Zelf heb ik nog een meer briljant idee (bescheidenheid is me vreemd, vandaag): bouw per stad een aantal goede parkeergarages, laat uw gasten parkeren, zorg ervoor dat al wie meer dan 25 euro spendeert in gelijk welke zaak van uw prachtige stad een parkeerkaartje krijgt waarbij hij/zij geniet van een gratis parkeerbeurt en ik garandeer u: u zal overspoeld worden door toeristen die uw stad aanbevelen bij gelijk welke kennis, vriend enzovoort.

Simplistisch? Hej, that’s me, maar ik weet zeker dat de zon op mijn gezicht zal blijven schijnen als ik na een dagje heerlijk shoppen GEEN briefje onder mijn ruitenwisser vind.


Acties

Informatie

4 responses

29 01 2008
Karel Brits

Enige nuancering: parkeerbonnen door privé-firma’s zijn op zich niet ontwettig. Het achterhalen van de privé-gegevens van de eigenaar via het natrekken van de nummerplaat is dat blijkbaar wel. Als ik tenminste het journaal goed begrepen heb.

Wat betreft het parkeren in de straat van Jan-met-de-pet …

*werpt een bommetje*

als je in stadscentra parkeert, dan moet daar zowel de bewoner, de bezoeker, de klant, de werknemer, de handelaar, enz. een plaatsje vinden. Zoveel parkeerplaats is er meestal niet in de straat van Jan-met-de-pet. En dan krijg je een hoop wagens die rondjes beginnen rijden in die omgeving in de hoop om toch maar dat éne plekje te kunnen innemen waar die tientallen wagens op zitten te azen. Minuten rondrijden in de hoop dat er toch maar eens een auto zou wegrijden en dan liefst nog vlak voor jouw neus zodat je zijn plaats kan innemen. Het hoeft hierbij verder uitleg, denk ik, dat dit een hoop overlast geeft voor de omwonenden en andere (zwakke) weggebruikers die ook graag gebruik maken van de straat van Jan-met-de-pet.

Waarom zou je in zo’n geval niet mogen betalen voor de ruimte die je wagen in een stadscentrum inneemt en de overlast die daarmee gepaard gaat?

En nu gij weer … 😉

29 01 2008
Tantieris

Ik weet het … heb zelf 5 jaar in het stadscentrum gewoond. Een dikke miserie voor de inwoners. De parkeergelegenheid daarvoor is trouwens ook zeer slecht georganiseerd. Ik vind dat in de straat de parkeergelegenheden voor inwoners veeel beter geregeld mogen worden. Het wonen in een stad zou automatisch voordelen moeten brengen. Vandaar mijn idee van parkeerplaatsen voor bezoekers. Of beter openbaar vervoer vanaf bepaalde parkeerplaatsen buiten de ring ofzo. Een absolute oplossing bestaat natuurlijk niet maar een beetje goodwill van de steden kan alleen maar helpen. Dat was ik weer 😉

29 01 2008
Karel Brits - weblog » Eentje voor Tantieris

[…] Tantieris al aangaf dat ze af en toe wel eens te snel durft rijden, is deze test misschien wel interessant om […]

11 06 2008
Een dame in het verkeer « Ziediswiedadieris

[…] veel te hard rijden. Yep, laat de rotte tomaten maar komen. Hard rijden trekt op niks, ik zei het al. En boetes daarvoor verdien ik. Ik geloof dat ik ondertussen dit jaar toch al wel aan een twee- […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: