ça casse …

29 05 2008

De rimpels in mijn gezicht nemen soms duizelingwekkende dieptes aan. Getekend ben ik, door het leven, door de liefde en vooral door al dat gelach en dat gehuil dat me zo eigen is. Een aantal weken geleden verdwenen die rimpels als bij toverslag. Ik had weer mijn gladde huidje vol aparte sproeten. (In de loop van de jaren zijn die sproeten versmolten tot 1 grote sproet die mijn gezicht is) En vooral onschuld in de ogen, luchtigheid in het hart, pubertijd in de ziel.

Maurane, muziek uit mijn vroege apejaren. Mijn Frans was beter dan ik dacht, mijn ritme nog steeds jong en hip.

Ik dacht plots aan B., jeugdvriendin, zodanig zielsverwant dat mijn ouders dachten dat er heel wat meer aan de hand was. We stuurden elkaar brieven en kaartjes. Als sms-jes toen al hadden bestaan was waarschijnlijk heel mijn zakgeld daaraan opgegaan.

Ondanks het feit dat wij beiden wilde deernen uit de Kempen waren, geraakte zij altijd aan Franstalige lieven. Uiteindelijk trouwde ze met een Zaïrees, die ook nogal Franstalig was. Ze was/is fan van Charles Aznavour, Joe Dassin, France Gall en natuurlijk Maurane.

Vandaag wordt ze 38 en ik heb haar al een jaar of 10 niet meer gezien en een jaar of 5 niet meer gehoord. Toch zing ik even heel luid met Maurane mee … Bon anniversaire, B …


Acties

Informatie

5 responses

29 05 2008
veerle

Net vandaag is er ook een jeugdvriendin van mij jarig. Ik heb haar al zeker tien jaar niet meer gehoord. We groeiden uit elkaar toen zij kinderen kreeg en wij daar nog lang niet aan toe waren. Spijtig, maar zo gaat dat vaak in het leven.
Nog voor ik je post las had ik ook aan haar gedacht. Ik roep hier dus mee: ‘Hip, hip, hoera!’

29 05 2008
Linn

Jammer hé dat je sommige mensen uit het oog verliest.

29 05 2008
Christophe

Leuk toch zo een memories. Ik heb ook zo een (school)kameraden waarbij ik aan hun verjaardag denk. En als ik dan via via aan die hun gsm nummer geraak (of email adres) dan stuur ik steevast een smsje of email. En of dat die dat dan leuk vinden (hé, jij weet dat nog!)

29 05 2008
elsje

eergisteren zouden ex en ik 20 jaar samen zijn geweest. Heb hem er maar niet aan herinnerd 😉

13 08 2008
noukie

waarom neem je geen contact op? ’t is nooit te laat, misschien wordt het nog wel wat en als dat niet zo is, heb je nog altijd de mooie, warme herinnering.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: