Grote mond

5 06 2008

Ik heb een groot bakkes …

Ik ben een stoere of liever, ik doe alsof. Ik fake me soms te pletter. Alleen al om overeind te blijven en ‘jamais de ma vie’ te tonen dat ik in mijn broek doe van de schrik. Ge zult mij ni hebben! Ik blijf groot en sterk en stevig en ….

Mijn hart klopt in mijn keel. Echt, dat kan dus. Dan trekt al mijn speeksel weg en voel ik mijn wangen tomaten worden. Zelfs mijn oren lijken te wijken en mijn voorhoofd wordt minstens 5,5 cm langer.

Nu al angstig, nu al weer bang … om te gaan, om er te zijn. Om er te staan.

Gewoon, omdat sommige mensen écht niet netjes zijn, écht niet lief en écht niet zacht. Omdat sommige mensen op hun ziel tatoeëren dat hun hart vol emotie, liefde, medeleven is, terwijl ze diep vanbinnen berekenend, sluw, listig en gemeen zijn. Ze spelen zo goed toneel dat iedereen het gelooft. Alleen ik zie het, en het maakt me bang. Je weet nooit uit welke richting dé slag zal komen. Niemand zal die slag zien, niemand zal mijn schild zijn. Ik moet het alleen doen en dat maakt me meteen 20 cm kleiner.

Gelukkig dat mijn voorhoofd groeit. Nu de rest nog … en vooral ikzelf.

Advertenties

Acties

Informatie

5 responses

5 06 2008
tijdtussendoor

Troost je…ik zie het soms ook:-)

5 06 2008
elke

Ik troost mezelf altijd met het idee dat ze op een goeie dag door de mand vallen. En dat doen ze meestal ook wel, je moet alleen veel geduld hebben.

5 06 2008
wahmama

ik vind dat gij anders al overkomt als een hele grote madam hoor 🙂

5 06 2008
Katleen

Soms zie je het niet, en dan doet het zo’n pijn…

5 06 2008
kaatje

Hmmm… dit herken ik.
Ben zelf al een paar keer erg gekwetst geworden, en heb een veilige hoge muur rond me heen gebouwd waardoor ik nog maar moeilijk mensen toelaat. Het lijkt wel alsof ik een soort zesde zintuig heb ontwikkeld.
En toch lopen er ook nog hele lieve mensen rond die het wél goed menen. Alleen blijken ze inderdaad heel zeldzaam te zijn.
Ik ben er van overtuigd dat elke ontmoeting haar reden van bestaan heeft. Ook die waarbij we gekwetst worden. Zaak is om uit al die ervaringen lessen te trekken voor de toekomst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: