5 07 2008

Er was een tijd, ongeveer 14 jaar geleden, dat een verkoopster me zei: “Mevrouw (’t was een dure winkel en ’t was voor een kleed waarin ik dus effectief ‘mevrouw’ ging worden), met uw figuur kan u alle stijlen aan.” Compleet met handgebaren, rollende ogen en open mond.

Het zwartgeverfde, aziatisch-italiaansgetinte poppemieke van gisteren (u hoort aan de toon hopelijk dat ze NIET in mijn smaak viel) was duidelijk geen getuige geweest van voorgaande euforische moment. Waarschijnlijk leerde ze pas lezen of schrijven of misschien wel stappen op het ogenblik dat zo’n compliment mij deed zweven en wolkachtig drijven op de vleugels van mijn prachtig vierentwintigjarig figuur.
Neen, zij deed verontschuldigend haar beide handen in de lucht en zei (met lichte toonsverhoging): “Mevrouw (tegenwoordig zie ik er dus ook effectief zo uit), ik goa doar ierlaaik in zaain. Dat goat té smal oatvallen. Zelfs ikke muoet dat in nen 3 aenduun. Allez joa, ik ben doar liever ierlaaik in, ee. U moogt het altaaid passen, doar ni van, moar ik vries erveur.”

Met een groene glimlach stapte ik terug buiten. Dit was de allereerste keer dat me dat overkwam. Een verkoopster die mij té dik verklaart voor HET droomkleed waar ik al een half jaar over loop te kwijlen. (site klikken, nummerke 3, drie in het rood, DROOOOOOOOMKLEED).

Het huilen stond me nader dan het lachen. Om beide redenen dus: droomkleed lost in rook op en het feit dat ik echt te dik blijk.

Ik verander dit blog van wildehuisvrouwenblog in een midlifecrisisprémenopauzezaaaaaagblog. Sorry, misschien verander ik volgende week van idee. Wanneer mijn hormonenhuishouding weer in orde is.

Advertenties

Acties

Informatie

6 responses

5 07 2008
tijdtussendoor

Gewoon kopen die handel:-)

5 07 2008
She

Leuk jurkje! En met al die plooien lijkt het me helemaal geen probleem om in een kleinere maat te passen (ik weet natuurlijk niet hoe je eruit ziet), of je moet van boven breed zijn, maar bij de meeste vrouwen zitten de extra kilootjes rond de heupen of buik en die worden in dit jurkje juist goed verhuld!

5 07 2008
nel

Wel, als het je een troost kan zijn, gisteren was mijn droomkleedje ook een maatje te klein. Het merk tailleerde nochthans groot, volgens de verkoopster…

5 07 2008
veerle

Ga dat kleedje nog eens passen als je hormoonhuishouding weer in orde is. Dan weeg je toch altijd een beetje minder.

5 07 2008
elsje

Wat een domme verkoopster. Die wordt duidelijk niet betaald op commissie-basis!

7 07 2008
zapnimf

Hoeveel boeken zou je eigenlijk kunnen kopen van de prijs van een droomkleed dat je hebt laten hangen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: