5 11 2008

Nu en dan zit ik op mijn tandvlees. Voelt het leven rauw, lelijk, zwart, gallig.

Na bijna 39 jaar op deze aardkloot is het voorspelbaar. Ik surf op de golven van mijn gemoed. Meestal hou ik me bezig met tow-in surfen. Iets trekt me voort, stuwt, duwt. Energie vliegt rond mijn oren, een extatisch gevoel maakt zich meester van hart en ziel. Mijn buik woelt, voelt, draait en keert. Bobbejaanland in het kwadraat.

Dan komt de flatline in zicht. Dikwijls ga ik kopje onder.

Na al die tijd leerde ik onder water te kijken. Terwijl ik vroeger mijn ogen stijf dichtkneep, mijn adem inhield en in panische angst om me heen trappelde, probeer ik nu te zien wat er zich rondom mijzelf afspeelt. Ik geniet nog steeds niet van dat onderwaterlandschap: het zeewier waarin ik verstrikt kan geraken, de haaien die me soms omcirkelen wanneer ik bloed, de luchtbellen die me ontsnappen terwijl mijn longen zwoegen om wat zuurstof te krijgen.

Ik vertrouw op mijn zwemvermogen, probeer vooral rustig te blijven. Mijn innerlijke kracht leidt me weer naar de oppervlakte. Soms is er iemand die met mij aan synchroon zwemmen doet, gezamelijk zwemmen of verzuipen. Dikwijls duw ik op eigen energie.

De intensiteit waarmee ik inadem, verzeert mijn longen. Maar die eerste teugen zachte tintelende zuurstof doen telkens zo’n deugd. Bijwijlen wil ik dan wel eens kopje onder gaan … het is de overwinning telkens waard.


Acties

Informatie

2 responses

5 11 2008
veerle

Mooie beelden waarmee je dat kopje onder gaan beschrijft. Maar hopelijk kom je toch gauw weer boven water.

5 11 2008
vandepotgerukte

Mijn duikuitrusting en bijbehorend mes heeft mij beter leren vertoeven onder water. Het heeft wel jaren geduurd voor ik wist dat ik die dingen bezat. Sterkte.

Was getekend

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: