Dineren met girly geeks

11 03 2009

Volle maan. Hoofd in mijn nek. De felverlichte parking siert de lucht zwart met donkergrijze wolken. My feet are killing me. De Engelse ondertoon van de avond doet me intelligenter lijken dan de wilde huisvrouw die ik ben. Portishead brengt de ultieme glimlach. Warm gevoel, overmoedig buik-feeling.

Er was het feit dat hoofdstuk acht mijn zijspan was, dat Uw Moeder zoals gewoonlijk aan mijn zijde verbleef en dat Steffest de meest charmante sjakosj van de avond bleek te zijn … ’t was weer fijn.

Nadat ik met liefde het loopmeisje speelde voor Witch, leerde ik Hans en zijn vrouwtje kennen. De pejoratieve bijklank van dat woord verdwijnt wanneer je haar zou zien. Een fijne, magere dame met grote visie en vol hart. Warme mensen.

Georgina viel ik aan in de rug. Haar rode leren jack was te verleidelijk om vanaf te blijven. Dus ik streelde even. Haar sjakosj bewees dat mannen ook geeky kunnen zijn. Het gesprek vlotte vlot toen hij kon praten over zijn passie: Trendwolves.

Dorien was haar charmante zelf en ik vergeef het mezelf nog altijd niet dat ik de naam van haar vriendin niet meer wist. En nog steeds niet weet.

Sas en ik doopten onszelf tot Lushladies. U weze gewaarschuwd, wij geven een Lushavond met Upperdare-allures. Waar en wanneer is nog niet duidelijk. Dat hij er zal komen, misschien ook niet. Maar ooit …

Lama-knuffelen is heerlijk. Zeker wanneer ik haar tussen mijn borsten en onder mijn oksels duw. Of was dat nu net andersom? Ze moest maar zo klein niet zijn en ik maar niet zo groot. (Ik: valsgespeeld met hakken van 5 cm waardoor ik dus wel degelijk in de richting van een uit de kluiten getrokken boskabout ga)

Deze was bijzonder complimenteus. Een vrouw van vijftien jaar ouder vindt dat zalig. Hij is trouwens ook zalig om in de buurt te hebben. Lange madammen vinden lange mannen het summum. Sorry aan Ntone en Dominic … maar u was wel de ultieme chat-ervaring.

Joke en haarallerliefste hadden het koud (of oefenden voor één of andere act waarvan ik de naam niet wil weten). Hun dikke jassen werden enthousiast begroet en ik wacht vol ongeduld op het smeuïge verslag van dé vrijgezellenavondjes. Mega Mindy mag verbleken!

Als koppeltante kan ik best tellen. Kleintje en Lies zouden een prachtige creatieve combinatie zijn. Als zij ooit bevallen van een getekende leesbaby, wil ik mijn naam op het eerste blad. Zo als in : “Met veel dank aan …”.

Smetty kussen, Anamcara eens goed vastpakken, Vuur bewonderen, Greet poken, Clo bedanken … ik deed het allemaal.

Dikke gemiste knuffels aan Mick en Tante Annie. De ene was een revelatie geweest en de ander reveleert nog alle dagen wat nieuws. Gemist, gemist! Spreken we af? In de Zeppos ofzo? Ik ben dé girl geek die pinten kan pakken. Drinken ook.

Dankjewel Gudrun. Dankzij jou weet ik dat ik een BlackBerry-ding heb. (Nadat het zaakje al drie jaar in mijn sjakosj woont!) Deze wetenschap verkondigen zal het enige zijn wat ik er mee doe want ik ben een geek-in-disguise: ik ken namelijk niks van gsm’s.

En weet u wat?

HET IS ME GELUKT OM ZONDER GPS RECHTSTREEKS NAAR HET BGGD TE RIJDEN. Dank u voor het applaus van de laatste rij. We zwijgen over de enorm dichte nabijheid van mijn woning. 20 kilometer is vér, mensen en het feit dat ik daar altijd naar de cinema ga, telt ook niet. Nah!


Acties

Informatie

15 responses

11 03 2009
lies

u was een geweldig… uh… (hoe noemt ge een ding waar een zijspan aanhangt?) enfin, welke naam het ook moge hebben: u was het!!!

11 03 2009
Uw Moeder

Oké, de Zeppos. Wanneer?
En moeten we dan gene wiki maken die binnen de kortste keer vol zit met lock-pikkende batraven?

11 03 2009
ntone

Het was weer een waar genoegen u te zien ronddartelen! Volgende keer besteed ik wat meer tijd aan u 😉

11 03 2009
Tantieris

@lies: een motor noemen ze dat, denk ik? Maar ge moogt ook BMW zeggen.
@Uwe: Neejet, joh. We gaan lekker elitair zitten wezen. Invites only ofzo. (We kunnen ook simpelweg eens mailen. Al dat gepook …. amai!)
@Ntone: fijn, fijn, fijn. (Niet ‘u’ zeggen, dan voel ik me helemaal een ouw tanteke. ;))))))

11 03 2009
dominic

grote stralende dame op hakken… die bovendien nog drinken kan ook!
iedereen wil zo een tante 😉

11 03 2009
georgina

Het was zeer aangenaam u te mogen ontmoeten 🙂

11 03 2009
tante annie

ik stem voor de zeppos. hebben ze daar ook gin?

11 03 2009
Brussels Girl Geek Dinner » BGGD #11: What the bloggers say

[…] Dineren met girly geeks @ Ziediswiedadieris: “HET IS ME GELUKT OM ZONDER GPS RECHTSTREEKS NAAR HET BGGD TE RIJDEN. Dank u voor het applaus van de laatste rij. ” […]

11 03 2009
katia

hebben wij niet gepookt 😉

11 03 2009
Tantieris

@dominic: dat hoop ik maar 😉
@georgina: ik was onder de indruk. Volgende keer babbel ik wat langer.
@Tante Annie: gin tonic, gin fizz, gin sour, gin bucket of liever een gin milk punch??? U kan bij mij overnachten indien nodig 😉

12 03 2009
tante annie

oh wat voel ik mij een jonkie nu. ken alleen gin tonic.

12 03 2009
Appelogen » Eén batraaf, twee batraven

[…] ik in een comment bij ons Tantieris het woord "batraven" neer, en zonder veel nadenken duwde ik op de Stuur commentaar-knop. […]

12 03 2009
doriennmien

Zonder GPS, proficiat!!!!! Hiephoi, hoewel we daardoor een zoveelste sterk verhaal (remember de telefoon in de kebabzaak en het bijna-in-het-kanaal-rijden daar in Hasselt) hebben moeten missen…De vriendin heet Katia btw. En ik vind dit een prachtige blogpost 🙂

12 03 2009
muggenbeet

dat girlygeekgedoe lijkt me heeel erg lesbiantechno. Echte knopkes lijken me leuker.

12 03 2009
Kaatje

Iedereen is altijd superenthousiast na zo een BGGD.
’t Maakt mij zo stillekesaan een klein beke nieuwsgierig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: